Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Popularny włoski likier produkowany z orzechów włoskich i laskowych, poddawanych maceracji w alkoholu. Orzechy pochodzą z własnych upraw istniejącej od 1945 roku, rodzinnej firmy Toschi, którą w Vignoli nieopodal Modeny założyli bracia Grancarlo i Lanfranco. W Dolinie Padu, uchodzącej za jeden z najlepszych regionów sadowniczych we Włoszech, bracia rozpoczęli produkcję wiśni w alkoholu, stopniowo poszerzając i wzbogacając asortyment o kolejne pozycje, zwłaszcza likiery: Fragolì, Mirtillì, Nocino, Nocello, Lemoncello. Obecnie firma ma siedzibę w Savignano sul Panaro i zatrudnia około 60 pracowników.