Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Destylernia Knockdhu (w języku galeickim "Czarne Wzgórze") swoje istnienie zawdzięcza Johnowi Morrisonowi. To on odnalazł W Banffshire na północnym zachodzie Szkocji doskonałe miejsce do produkcji whisky. Krystalicznie czyste źródła, połacie pól dogodnych do uprawy jęczmienia, niewyczerpalne zasoby torfu a także bezpośrednia bliskość nitki kolei. Nie mógł sobie wymarzyć lepszego miejsca.
Destylernia Knockdhu (w języku galeickim "Czarne Wzgórze") swoje istnienie zawdzięcza Johnowi Morrisonowi. To on odnalazł W Banffshire na północnym zachodzie Szkocji doskonałe miejsce do produkcji whisky. Krystalicznie czyste źródła, połacie pól dogodnych do uprawy jęczmienia, niewyczerpalne zasoby torfu a także bezpośrednia bliskość nitki kolei. Nie mógł sobie wymarzyć lepszego miejsca. W 1894 roku stanęła tam destylernia zbudowana z lokalnego granitu, z dwoma miedzianymi alembikami ogrzewanymi węglem (później parą wodną). Tak rozpoczęła się już ponad 125cioletnia historia niezwykłej whisky zrodzonej z dumy i pasji a obecnie znanej na całym świecie pod nazwą anCnoc (w języku galeickim "Wzgórze").