Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Produkowany według klasycznej receptury rosyjskich szlacheckich wódek XIX wiek. Bazą napoju jest destylat z żyta, do którego przed trzecią destylacją dodaje się kminku i kolendry, co nadaje napojowi tak znakomity smak ulubionego borodyńskiego chleba.
Do 1895 roku wódka rosyjska była destylatem zbozowym, podobnie jak słodowa whiisky. Nazywał się ten napój alkoholowy POLUGAR. Produkcja Polugaru była zakazana w Imperium Rosyjskim jeszcze w 1895 roku, kiedy to wprowadzon monopol państwowy na wytwarzanie alkoholu i dokonano przejścia wyłacznie na retyfikowany alkohol etylowy, służący do produkcji wódki.
Obowiązujące prawo rosyjskie do tej pory zabrania destylacji zboza w miedzianych aparatach odpędowych na swoim terytorium. Dlatego my wytwarzamy historyczny polugar byłego Imperium Rosyjskiego na terytorium Polski, gdszie zrekonstruowaliśmy starą gorzelnie, znajdującą się na terenie dworku szlacheckiego połozonego w lesie z dala od przemysłu, dróg i wielkich miast.
Produkowany według klasycznej receptury rosyjskich szlacheckich wódek XIX wiek. Bazą napoju jest destylat z żyta, do którego przed trzecią destylacją dodaje się kminku i kolendry, co nadaje napojowi tak znakomity smak ulubionego borodyńskiego chleba.
| Producenci | The Rodionov & Sons |
| Marka | Polugar |
| Kod EAN towaru | 5902596199104 |
| Pojemność | 0.5 |
| Procent | 38.5% |