Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Wino o głębokim ciemnoczerwonym odcieniu, ujawnia aromaty świeżych jagód, ziemi i ziół. W ustach, okrągła Luma, zrównoważony smak owoców i ziemi podnosi podniebienie. Sugestie kulinarne: grillowane i pieczone mięsa, wędliny, makarony.
Luma z sycylijskiej winnicy Cantine Cellaro, znajdującej się w Sambuca di Sicilia, ma głęboki czerwony kolor. Intensywne nuty dojrzałych czerwonych owoców i delikatny smak dominują w bukiecie i wspaniale rozwijają się na podniebieniu. 100% Nero d'Avola jest dostępny i stworzony tylko dla młodszych koneserów wina z pewnym doświadczeniem. Wino było leżakowane przez co najmniej sześć miesięcy w dębie francuskim i amerykańskim. Nero d'Avola jest doskonałym przykładem współgrania szczepu z danym regionem, ziemią i warunkami klimatycznymi. Jest to szczep „dedykowany” dla Sycylii, dający wina będące typowym przykładem sycylijskich smaków. Wino Sycylii, to wynik wieloletnich wpływów różnych kultur i narodowości, w tym Etrusków, Greków i Rzymian, które od czasów starożytnych osiedlając się na wyspie przywoziły ze sobą nieznane dotąd szczepy winorośli i nowe techniki winiarstwa. Smak sycylijskich win wyróżnia się na tle innych także za sprawą zamiłowania sycylijskich winiarzy do lokalnych szczepów i żyznej gleby, na której, u stóp góry wulkanicznej Etny, rosną i dojrzewają winogrona. Ciesz się tym pełnowartościowym winem z Sambuca di Sicilia z czerwonym mięsem i daniami z dziczyzny.
Producenci | Inny |
Marka | Cantine Cellaro Sycylia |
Kod EAN towaru | 8005374000429 |
Rodzaj wina | wytrawne |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Pojemność | 0.75 |
Szczep wina | Nero d'Avola |
Procent | 13.5% |