Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Destylarnia Nantou jest drugą, po Kavalan, gorzelnią produkującą whisky na Tajwanie. Umiejscowiona wokół miasta i hrabstwa Nantou, w pobliżu górskiego łańcucha Bagua i rzeki Maoluo, pisze od 2008 roku nową historię dla tychże terenów, znanych od dawien dawna z herbacianych upraw. Jej dyrektor, Puli Pan, szkolił się z gorzelnictwa w Japonii, Francji, Niemczech i Szkocji i to jemu zawdzięczamy serię słodowych whisky, które w 2015 roku wystartowały pod marką Omar, obecnie zaś nazywane są Yushan Signature (od nazwy najwyższego, mierzącego 3952 m.n.p.m. szczytu Tajwanu).
Yushan Signature Sherry Cask to znakomity przykład harmonijnego połączenia tradycji z nowoczesnością. Destylowana w tradycyjnych szkockich alembikach od Forsyth’s i destylatorach z Belgii, leżakowana co najmniej 3 lata w beczkach po sherry w tropikalnym klimacie Tajwanu i butelkowana bez barwienia i filtracji na zimno.
Pełna, gładka, z subtelną nutą egzotyki. Kolor: Matowy, połączenie brązu z rubinem Aromat: Całe mnóstwo sherry, czekolada, orzechy, sułtanki, kompot z czerwonych owoców i delikatne przyprawy Smak: Pełny, głęboki, miękki, karmel, czekolada, wanilia oraz sułtanki, destylat winny, rum z pomarańczą i imbir Finisz: Długi, głęboki, soczysta pomarańcza ze skórką, czekolada, orzechy, nieco pikantnego dębu i słodka wanilia