Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Niekonwencjonalny profil degustacyjny japońskiej whisky. Leżakowana 9 lat w beczkach z amerykańskiego dębu. Blend składa się w 46% whisky jęczmiennej, 36% whisky słodowanej i18% whisky kukurydzianej.
Togouchi to wysokiej klasy i rzemieślnicza japońska marka whisky produkowana przez ChugokuS huzo z siedzibą w Hatsukaichi w prefekturze Hiroszima. Destylarnia została założona w 1918roku i produkuje sake i likiery od ponad 100 lat. Produkcja whisky Togouchi rozpoczęła się w1990 roku. Unikalny proces starzenia whisky Togouchi to leżakowanie w opuszczonym tunelu kolejowym o długości 361 metrów, gdzie panuje stała temperatura 15°C i wilgotność powietrza 80%. Whisky są następnie mieszane i redukowane naturalną wodą źródlaną z sąsiednich gór Sandankyo. Chociaż japońskie metody produkcji whisky są zakorzenione w szkockiej tradycji, Japonia charakteryzuje się dużą swobodą mieszania.
| Producenci | Chugoku Jozo |
| Marka | Togouchi |
| Kod EAN towaru | 4901903064136 |
| Procent | 40% |
| Pojemność | 0.7 |
| Wiek | 9 |
| Kraj pochodzenia | Japonia |