Wstecz

Whisky The Balvenie 12YO Sweet Taste Of American Oak 43% 700 ml

The Balvenie 12 Years Old Sweet Taste Of American Oak to pierwsza szkocka whisky single malt z serii The Balvenie Stories. Seria ta została stworzona przez Kelsey McKechnie, 25-letnią uczennicę i asystentkę legendarnego master blendera Davida Stewarta. Balvenie 12 Years Old Sweet Taste Of American Oak to whisky starzona przez 12 lat w beczkach po bourbonie, a następnie leżakowana w dziewiczych beczkach (virgin oak) z amerykańskiego dębu przygotowanych przez Kelvin Cooperage z Kentucky. Beczki te zostały poddane powolnemu i długiemu procesowi wyprażania, a następnie przesłane do destylarni. Po dotarciu na miejsce poddano je powtórnemu wyprażaniu w celu uwolnienia pełnego potencjału aromatów i smaków.

Zaloguj się lub zarejestruj aby zobaczyć oferty.

The Balvenie 12 Years Old Sweet Taste Of American Oak to pierwsza szkocka whisky single malt z serii The Balvenie Stories. Seria ta została stworzona przez Kelsey McKechnie, 25-letnią uczennicę i asystentkę legendarnego master blendera Davida Stewarta. Balvenie 12 Years Old Sweet Taste Of American Oak to whisky starzona przez 12 lat w beczkach po bourbonie, a następnie leżakowana w dziewiczych beczkach (virgin oak) z amerykańskiego dębu przygotowanych przez Kelvin Cooperage z Kentucky. Beczki te zostały poddane powolnemu i długiemu procesowi wyprażania, a następnie przesłane do destylarni. Po dotarciu na miejsce poddano je powtórnemu wyprażaniu w celu uwolnienia pełnego potencjału aromatów i smaków.

Producenci CEDC International
Marka The Balvenie
Kod EAN towaru 5010327525167, 5010330000000
Procent 43%
Kraj pochodzenia Szkocja
Pojemność 0.7
Wiek 12

Korzystanie z usług świadczonych w Serwisie wymaga akceptacji odpowiednich regulaminów i polityki prywatności, w szczególności oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w zasobach przeglądarki. Niniejszym oświadczam, że zapoznałam/-em się z Regulaminem Serwisu oraz Polityką Prywatności i akceptuję ich postanowienia.