Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Wszystko zaczęło się w 1994 roku: wyszkolony piwowar i mistrz gorzelnictwa Florian Stetterudał się w podróż studyjną do Szkocji. Jest zaskoczony podobieństwami do swojej ojczyzny -Górnej Bawarii: góry, czysta woda i cudownie czyste powietrze. Do tego dochodzi czasami upór Szkotów, który wydaje mu się bardzo bawarski, dialekt trudny do wymówienia i wyraźna tendencja do wolnego państwa.
Wszystko zaczęło się w 1994 roku: wyszkolony piwowar i mistrz gorzelnictwa Florian Stetterudał się w podróż studyjną do Szkocji. Jest zaskoczony podobieństwami do swojej ojczyzny -Górnej Bawarii: góry, czysta woda i cudownie czyste powietrze. Do tego dochodzi czasami upór Szkotów, który wydaje mu się bardzo bawarski, dialekt trudny do wymówienia i wyraźna tendencja do wolnego państwa. Tak wiele szkocko-bawarskich crossoverów i jego wizyty w słynnych na całym świecie destylarniach w regionie Speyside inspirują Floriana Stettera do wyobrażenia sobie single maltaz Górnej Bawarii. Nazwany na cześć sycylijskiego miasta portowego Marsala, wino likierowe Marsala zostało pierwotnie wzmocnione, aby zachować je do transportu statkiem do Anglii. „Force up” oznacza, że podczas fermentacji do zacieru winogronowego dodaje się alkohol destylowany, co zatrzymuje fermentację i zachowuje resztkową słodycz winogron. Po trzech latach w beczkach z amerykańskiego białego dębu słód jest przenoszony do beczek, które wcześniej leżakowały po Marsali. Owocowe aromaty wina przedostają się do słodu przez te beczki Whisky i łączą się z nutami słodu.