Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Cechą charakterystyczną irlandzkiej whiskey Redbreast jest wykorzystanie zarówno słodowego, jak i niesłodowego zacieru. Gorzelnia Midleton jako jedna z nielicznych na świecie wykorzystuje niesłodowany jęczmień przy produkcji alkoholu. Jest to tradycyjny sposób wytwarzania irlandzkiej whiskey od XIX wieku. Powodem zastosowania takiego rozwiązania nie były kwestie smakowe, a finansowe. W Anglii obowiązywał podatek słodowy, który dało się obniżyć poprzez stosowanie jęczmienia niesłodowanego. Okazało się jednak, że składnik ten nadaje trunkowi jedwabistość i delikatność, ale też pikanterie. Proces słodowania jęczmienia trwa około czterech dni. Bazą whiskey jest krystaliczna czysta woda z rzeki Dungourney.
Producenci | Pernod Ricard |
Marka | Redbreast |
Kod EAN towaru | 5011007019518 |
Kraj pochodzenia | Irlandia |
Pojemność | 0.7 |
Procent | 46% |
Wiek | 15 |