Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Złożona, pełna i bogata ekspresja, która urzeka przepięknym kolorem i zapadającym w pamięć aromatem wypełnionym karmelem, wanilią i plastrami miodu. Owocowy smak wieńczy średnio długi finisz.
Nobushi to japońska whisky z portfolio Kiyokawa Company Ltd. Dystrybucją trunków zajmuje się spółka Fraternity Spirits. Kiyokawa powstała w 1958 roku. Sama formuła prezentowanego trunku pozostaje tajemnicą, ale wiadomo, że komponenty pochodzą z gorzelni, których siedziby znajdują się w prefekturach Miyagi i Nagano. Ekspresje starzone są w beczkach z amerykańskiego dębu – zawartość whisky grain sięga 80%, a maltom przypada pozostałe 20%. Długość maturacji wynosi od 3 do 4 lat. Nazwa whisky „Nobushi” odnosi się do zakonu elitarnych wojowników, którzy wywodzą się od samurajów.