Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Proces wytwarzania whisky rozpoczyna się od moczenia ziarna jęczmienia, aby stymulować je do kiełkowania.
Proces wytwarzania whisky rozpoczyna się od moczenia ziarna jęczmienia, aby stymulować je do kiełkowania. Następnie przychodzi pora na suszenie jęczmienia, mielenie go i zacieranie w specjalnych za ciernych kadziach. W wyniku wszystkich wymienionych kroków powstaje zacier słodowy - baza każdej single malt whisky. Nieodłącznym elementem każdego z etapów jest woda. Tomintoul wykorzystuje źródło Ballantruan do czerpania tego niezwykle cennego surowca.
Producenci | Tomintoul Distillery |
Marka | Tomintoul Distillery |
Kod EAN towaru | 5021349050094 |
Procent | 40% |
Kraj pochodzenia | Szkocja |
Pojemność | 0.05 |