Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Ledaig Sinclair jest destylowany w jedynej destylarni whisky na wyspie Mull oraz jednej z pierwszych założonych destylarni w Szkocji w 1798 r.
Ledaig Sinclair jest destylowany w jedynej destylarni whisky na wyspie Mull oraz jednej z pierwszych założonych destylarni w Szkocji w 1798 r. Powstaje z intensywnie torfowego słodu, który nadaje dymny charakter temu whisky. Następnie leżakuje w beczkach po burbonie, aby uzyskać delikatne słodkie nuty wanilii i toffi. Sinclair jest finiszowany w wyselekcjonowanych beczkach po hiszpańskim winie Rioja, co wpływa na naturalny intensywnie rubinowy kolor oraz uzupełnia smak o aromaty rodzynek i jeżyn. Niezwykle złożony, wielowarstwowy smak z długim, przyjemnym delikatnie słonym finiszem.