Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Ledaig 18 y.o. jest destylowana w jedynej destylarni whisky na wyspie Mull oraz jednej z pierwszych założonych destylarni w Szkocji w 1798 r. Powstaje z intensywnie torfowego słodu, który nadaje dymny charakter tej whisky. Następnie leżakuje przez 16 lat w beczkach po burbonie, aby uzyskać delikatne słodkie nuty wanilii i toffi. Ledaig 18 następnie jest finiszowana przez 2 lata w beczkach po sherry co dodaje kolejny wymiar smaku, skórki pomarańczy i suszonych owoców, ~40 ppm uznany przez WWA za najlepszą whisky z regionu „Islands” w Szkocji w 2022 roku. Wspaniale zrównoważony smak suszonych owoców, wodorostów, białego pieprzu, świeżo zmielonej kawy z nutą lukrecji i delikatną morską bryzą na finiszu.
Ledaig 18 y.o. jest destylowana w jedynej destylarni whisky na wyspie Mull oraz jednej z pierwszych założonych destylarni w Szkocji w 1798 r. Powstaje z intensywnie torfowego słodu, który nadaje dymny charakter tej whisky. Następnie leżakuje przez 16 lat w beczkach po burbonie, aby uzyskać delikatne słodkie nuty wanilii i toffi. Ledaig 18 następnie jest finiszowana przez 2 lata w beczkach po sherry co dodaje kolejny wymiar smaku, skórki pomarańczy i suszonych owoców, ~40 ppm uznany przez WWA za najlepszą whisky z regionu „Islands” w Szkocji w 2022 roku. Wspaniale zrównoważony smak suszonych owoców, wodorostów, białego pieprzu, świeżo zmielonej kawy z nutą lukrecji i delikatną morską bryzą na finiszu.