Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Jest to druga edycja Kilchomana wyprodukowanego w całości z jęczmienia pochodzącego z własnych upraw tego zakładu
Jest to druga edycja Kilchomana wyprodukowanego w całości z jęczmienia pochodzącego z własnych upraw tego zakładu – co zdarza się niezmiernie rzadko, gdyż jedynie dwóch producentów szkockiej whisky posiada swoje pola ze zbożem. Tym razem w butelce zamknięty jest kupaż trzy i czteroletnich destylatów w proporcji 50/50 starzonych w najlepszych beczkach po bourbonie. Trunek koloru jasnego złota. Nos oleisty z nutami gruszek, cytrusów, dymu, wanilii i tytoniu. W ustach wyczuwalne słodkie gruszki, czekolada orzechowa, cytrusy, dębina i dym. Finisz z cytrusową słodyczą, torfowym dymem, wanilią i białym pieprzem.