Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Dymny i mocno torfowy 10-latek szkockiej destylarni Benriach to najnowszy wypust marki, zaprezentowany światu w 2020 roku. Intensywny i bogaty w aromaty single malt stanowi kontynuację serii poświęconej mocno surowym dramom, pełnym akcentów dymu z ogniska, popiołu i tytoniu, a także soli morskiej i wodorostów. Nazwa zobowiązuje!
Dymny i mocno torfowy 10-latek szkockiej destylarni Benriach to najnowszy wypust marki, zaprezentowany światu w 2020 roku. Intensywny i bogaty w aromaty single malt stanowi kontynuację serii poświęconej mocno surowym dramom, pełnym akcentów dymu z ogniska, popiołu i tytoniu, a także soli morskiej i wodorostów. Nazwa zobowiązuje!
Destylat powstał na bazie jęczmienia suszonego torfem o poziomie fenoli w wysokości 50 ppm, co jest dość wysokim wynikiem. Zanim został zabutelkowany z mocą 46% alkoholu, dojrzewał przez dekadę w mieszance beczek różnego rodzaju: po rumie, po bourbonie oraz w beczkach nigdy wcześniej nieużywanych. Obok klasycznie torfowych nut w wachlarzu smakowym i aromatycznym odnajdziemy przyjemne elementy czekolady i tropikalnych owoców.
Producenci | Brown-Forman |
Marka | Benriach |
Kod EAN towaru | 5060399687300 |
Pojemność | 0.7 |
Procent | 46% |