Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
35-latek pochodzi z destylarni Knockdhu w szkockim regionie Highlands, miejsca, w którym tradycyjne metody są wykorzystywane do produkcji odświeżająco, nowoczesnego, lekkiego i eleganckiego single malta. Zakład mieści się w Knock i należy obecnie do przedsiębiorstwa Inver House Distillers Limited. Destylarnia powstała w 1893 roku. Założył ją John Morrison w miejscu, które wybrał ze względu na dostęp do linii kolejowej i sąsiedztwo źródeł z krystaliczną wodą. Produkcja whisky rozpoczęła się w 1894 roku i nieprzerwanie trwała do 1931 roku. Później na okres kilku lat z powodu gospodarczego kryzysu zakład został zamknięty. Na kolejne zamknięcie przyszła kolej w okresie wojennym, tym razem z powodu braku dostępu do jęczmienia. Firma Inver House przejęła marke w 1988 roku. Szkocka whisky Knockdhu jest obecnie butelkowana pod gaelicką nazwą anCnoc, co oznacza „wzgórze”.