Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Firma Amrut została założona w 1948 roku przez Radhakrishnę Jagdale pod pierwotną nazwą Amrut Laboratories. 1976 roku marka została później przekazana synowi Radhakrishnas, Neelakantowi Jagdale, który w latach 80-tych rozpoczął produkcję słodowej whisky. W tym czasie produkcja whisky w Indiach opierała się na niejasnych i liberalnych przepisach, zgodnie z którymi prawie 90% produktu składało się z melasy. Mieszane style słodowe często zawierały zaledwie 4% prawdziwej whisky słodowej. Przez lata Amrut odwrócił to podejście, chcąc stworzyć światowej klasy whisky, która będzie konkurować z whisky ze Szkocji i, jak na ironię, pod kierownictwem Szkotów, doszedł do perfekcji! Destylarnia znajduje się w Bangalore w Indiach, 3000 stóp nad poziomem morza, a woda i jęczmień pochodzą z Himalajów i Szkocji. Chociaż dojrzewanie odbywa się wysoko nad miastem, cieplejszy, tropikalny klimat sprawia, że alkohole dojrzewają znacznie szybciej niż w Szkocji. Oprócz nagradzanych whisky destylarnia produkuje również brandy, rum, wódkę i gin. Torfowany słód Amrut destylowany jest w Bangalore i dojrzewa w połączeniu nowych i starych beczek z amerykańskiego dębu.
Producenci | Amrut Distillery |
Marka | Amrut |
Kod EAN towaru | 8901193003828 |
Pojemność | 0.7 |
Kraj pochodzenia | Indie |
Procent | 46% |