Wstecz

Whisky Akashi Japanese Blended Sherry Cask 40% 500 ml kartonik

Whisky Akashi jest jedyną whisky na świecie, którą produkuje Toji (mistrz w sztuce tworzenia sake), wprowadzając metodologie tworzenia sake do procesu wytwarzania whisky. Stosowana kadź destylacyjna jest mniejsza niż używana przez szkockie i inne japońskie destylarnie, co z kolei obniża poziom oleju fusel (produktu ubocznego w procesie fermentacji alkoholi). 

Tu znajdziesz dystrybutorów i ceny produktu ale najpierw zarejestruj się lub zaloguj

Akashi Whisky jest produkowany w Eigashima Shuzo, pierwszej japońskiej destylarni, która uzyskała licencję na wytwarzanie whisky w 1919 roku. 

Whisky Akashi jest jedyną whisky na świecie, którą produkuje Toji (mistrz w sztuce tworzenia sake), wprowadzając metodologie tworzenia sake do procesu wytwarzania whisky. Stosowana kadź destylacyjna jest mniejsza niż używana przez szkockie i inne japońskie destylarnie, co z kolei obniża poziom oleju fusel (produktu ubocznego w procesie fermentacji alkoholi). W rezultacie, whisky Akashi nie wymaga tak długiego procesu starzenia.

Doskonała whisky finiszowana przez okres 6 miesięcy w beczkach po hiszpańskim winie sherry.


Producenci Akashi
Marka Akashi
Kod EAN towaru 4969265772908
Pojemność 0.5
Kraj pochodzenia Japonia
Procent 40%

Produkty tej marki

Twoje listy zakupowe
Aby dodać ten produkt do listy zakupowej Zaloguj się lub zarejestruj.
Whisky Akashi 5-letni Sherry Cask 50% 500 ml
0.5 l
Twoje listy zakupowe
Aby dodać ten produkt do listy zakupowej Zaloguj się lub zarejestruj.
Whisky Akashi Japanese Blended Sherry Cask 40% 500 ml kartonik
0.5 l

Korzystanie z usług świadczonych w Serwisie wymaga akceptacji odpowiednich regulaminów i polityki prywatności, w szczególności oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w zasobach przeglądarki. Niniejszym oświadczam, że zapoznałam/-em się z Regulaminem Serwisu oraz Polityką Prywatności i akceptuję ich postanowienia.