Wstecz

Whisky Akashi Japanese 5 YO Red Wine 50% 500 ml Kartonik

Akashi Whisky jest produkowana w Eigashima Shuzo, pierwszej japońskiej destylarni, która uzyskała licencję na wytwarzanie whisky w 1919 roku.

Zaloguj się lub zarejestruj aby zobaczyć oferty.

Akashi Whisky jest produkowana w Eigashima Shuzo, pierwszej japońskiej destylarni, która uzyskała licencję na wytwarzanie whisky w 1919 roku. Stosowana kadź destylacyjna jest mniejsza niż używana przez szkockie i inne japońskie destylarnie. W rezultacie, whisky Akashi nie wymaga tak długiego procesu starzenia. Na potrzeby tego rocznika starannie wyselekcjonowano single malty dojrzewały 5 lat w beczkach po czerwonym winie. Akashi Red Wine Cask w nosie pełna jest aromatów dojrzałych owoców, skórki pomarańczowej, kakao, wanilii i dębu. Następnie na podniebieniu wyczuwalny jest intensywny bukiet, z nutami karmelu, mlecznej czekolady, orzechów i rodzynek. W tle kandyzowany imbir i prażone kasztany.Finisz przyjemnie długi z nutmi jagód, czekolady i dębu.

Producenci White Oak Distillery
Marka Akashi
Kod EAN towaru 4969265723504
Procent 50%
Pojemność 0.5

Korzystanie z usług świadczonych w Serwisie wymaga akceptacji odpowiednich regulaminów i polityki prywatności, w szczególności oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w zasobach przeglądarki. Niniejszym oświadczam, że zapoznałam/-em się z Regulaminem Serwisu oraz Polityką Prywatności i akceptuję ich postanowienia.