Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Akashi Whisky jest produkowana w Eigashima Shuzo, pierwszej japońskiej destylarni, która uzyskała licencję na wytwarzanie whisky w 1919 roku. Stosowana kadź destylacyjna jest mniejsza niż używana przez szkockie i inne japońskie destylarnie. W rezultacie, whisky Akashi nie wymaga tak długiego procesu starzenia. Na potrzeby tego rocznika starannie wyselekcjonowano single malty dojrzewały 5 lat w beczkach po czerwonym winie. Akashi Red Wine Cask w nosie pełna jest aromatów dojrzałych owoców, skórki pomarańczowej, kakao, wanilii i dębu. Następnie na podniebieniu wyczuwalny jest intensywny bukiet, z nutami karmelu, mlecznej czekolady, orzechów i rodzynek. W tle kandyzowany imbir i prażone kasztany.Finisz przyjemnie długi z nutmi jagód, czekolady i dębu.
Producenci | White Oak Distillery |
Marka | Akashi |
Kod EAN towaru | 4969265723504 |
Procent | 50% |
Pojemność | 0.5 |