Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Akashi tworzy się sezonowo. Destylacja whisky odbywa się w okresie letnim podczas gdy w okresie zimowym cały wysiłek pochłania produkcja tradycyjnych japońskich sake i shōchū. Produkcja odbywa się w jednym pomieszczeniu a dębowe beczki pełne gotowego destylatu przechowywane są z uwagi na brak klasycznego magazynu na terenie całej destylerni.
Eigashima Shuzo - White Oak Whisky Distillery położona nad malowniczym Morzem Wewnętrznym w portowym Akashi niedaleko Osaki uzyskała prawa do produkcji whisky już w 1919 roku. I choć z praw tych zaczęto korzystać wiele lat później, bo w 1961 roku, Eigashima zdobyła miano prawdziwego pioniera w produkcji tego niezwykłego trunku w Kraju Kwitnącej Wiśni. Obecnie przedstawiciel już dziewiątego pokolenia, pan Mikio Hiraishi czuwa nad najwyższą jakością i zachowaniem tradycji zgodnie z dewizą firmy oznaczającą "szczerość".