Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Historia marki Pampero zaczyna się w Caracas w 1938 roku. Dwaj przyjaciele - Alejandro Hernandez i Luis Toro - postanowili zająć się produkcją rumu.
Nie mieli dużego doświadczenia w tej dziedzinie, jednak byli zdeterminowani by eksperymentować z nowatorskimi rozwiązaniami. Jako pierwsi w Wenezueli zaczęli używać dębowych beczek do dojrzewania trunku, tworząc pierwszy w historii tego kraju rum añejo, rum starzony. W rezultacie powstał trunek tak gładki, o takiej głębi smaku, że doprowadził do zmian lokalnego prawodawstwa dotyczącego produkcji rumu. Rumy Pampero powstają na bazie melasy ze świeżej trzciny cukrowej i poddawane są trzykrotnej destylacji w trzech różnych rodzajach aparatów odpędowych - kolumnie, kettle i pot still.