Wstecz

Rum Don Papa (Eco Canister 2.0) 40% 700 ml tuba

Filipiński rum Don Papa dojrzewa u podnóża wulkanu Kanlaon w starych beczkach z dębu amerykańskiego zawierających bourbon. Podczas tego siedmioletniego procesu rum Don Papa nabiera owocowego aromatu, który charakteryzuje się utrzymującymi się cytrusowymi nutami.

Zaloguj się lub zarejestruj aby zobaczyć oferty.

Rum Don Papa narodził się na Filipinach w 2012 roku, a dokładnie na wyspie Negros, znanej z hodowli trzciny cukrowej. Od tego czasu ten specjalny alkohol stworzony przez Stephena Carrolla stał się prawdziwym „bestsellerem”. Don Papa zawdzięcza swój sukces bardzo słodkiemu profilowi aromatycznemu, zdominowanemu przez nuty cytrusowe, oraz niemal syropowatej konsystencji. Podczas swojej podróży Stephen Carroll był szczególnie zdumiony bogactwem Filipin. Ze względu na bardzo żyzną wulkaniczną glebę wyspa Negros jest szczególnie odpowiednia do uprawy trzciny cukrowej. Filipiński rum Don Papa dojrzewa u podnóża wulkanu Kanlaon w starych beczkach z dębu amerykańskiego zawierających bourbon. Podczas tego siedmioletniego procesu rum Don Papa nabiera owocowego aromatu, który charakteryzuje się utrzymującymi się cytrusowymi nutami. Don Papa jest destylowany kolumnowo z lokalnej trzciny cukrowej, a wcześniej – podobnie jak inne alkohole, na przykład whisky – przechodzi fermentacje w towarzystwie drożdży, które żywią się cukrami i wytwarzają z nich alkohol.


Producenci Bleeding Heart Rum Company
Marka Don Papa
Kod EAN towaru 4806538770011
Procent 40%
Pojemność 0.7

Korzystanie z usług świadczonych w Serwisie wymaga akceptacji odpowiednich regulaminów i polityki prywatności, w szczególności oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w zasobach przeglądarki. Niniejszym oświadczam, że zapoznałam/-em się z Regulaminem Serwisu oraz Polityką Prywatności i akceptuję ich postanowienia.