Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Rum Don Papa narodził się na Filipinach w 2012 roku, a dokładnie na wyspie Negros, znanej z hodowli trzciny cukrowej. Od tego czasu ten specjalny alkohol stworzony przez Stephena Carrolla stał się prawdziwym „bestsellerem”. Don Papa zawdzięcza swój sukces bardzo słodkiemu profilowi aromatycznemu, zdominowanemu przez nuty cytrusowe, oraz niemal syropowatej konsystencji. Podczas swojej podróży Stephen Carroll był szczególnie zdumiony bogactwem Filipin. Ze względu na bardzo żyzną wulkaniczną glebę wyspa Negros jest szczególnie odpowiednia do uprawy trzciny cukrowej. Filipiński rum Don Papa dojrzewa u podnóża wulkanu Kanlaon w starych beczkach z dębu amerykańskiego zawierających bourbon. Podczas tego siedmioletniego procesu rum Don Papa nabiera owocowego aromatu, który charakteryzuje się utrzymującymi się cytrusowymi nutami. Don Papa jest destylowany kolumnowo z lokalnej trzciny cukrowej, a wcześniej – podobnie jak inne alkohole, na przykład whisky – przechodzi fermentacje w towarzystwie drożdży, które żywią się cukrami i wytwarzają z nich alkohol.
Producenci | Bleeding Heart Rum Company |
Marka | Don Papa |
Kod EAN towaru | 4806538770011 |
Procent | 40% |
Pojemność | 0.7 |