Wstecz

Rum Corocoro Cacao 30% 700 ml

Coro Coro to rum z Guatemalii dojrzewający 4 lata w dębowych beczkach. Rum ten wytwarzany jest z mieszanki destylatu z melasy (zwanego po hiszpańsku „aguardiente”) i „superfino”. 

Tu znajdziesz dystrybutorów i ceny produktu ale najpierw zarejestruj się lub zaloguj

Coro Coro to rum z Guatemalii dojrzewający 4 lata w dębowych beczkach. Rum ten wytwarzany jest z mieszanki destylatu z melasy (zwanego po hiszpańsku „aguardiente”) i „superfino”. „Superfino” uzyskuje się poprzez ponowne destylowanie destylatu melasy w celu uzyskania bardzo czystego alkoholu. Ta metoda mieszania opracowana pod koniec XIX wieku, zapewnia tak zwany „lekki rum”. Jest on zatem szczególnie ławo strawny. Baza ta jest następnie łączona z płynnym cukrem trzcinowym, który dodaje rumowi gładkości, jednocześnie obniżając zawartość alkoholu do 30%. Następnie rum łączony jest z naparem z ziaren kakaowca. Napar ten ma kluczowe znaczenie dla jakości produktu. Dlatego właśnie dlatego pochodzenie ziaren i metoda ich warzenia są utrzymywane w tajemnicy.


Producenci Corocoro
Marka Corocoro
Kod EAN towaru 3770005053000
Kraj pochodzenia Guatemala
Pojemność 0.7
Procent 30%

Korzystanie z usług świadczonych w Serwisie wymaga akceptacji odpowiednich regulaminów i polityki prywatności, w szczególności oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w zasobach przeglądarki. Niniejszym oświadczam, że zapoznałam/-em się z Regulaminem Serwisu oraz Polityką Prywatności i akceptuję ich postanowienia.