Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Coro Coro to rum z Guatemalii dojrzewający 4 lata w dębowych beczkach. Rum ten wytwarzany jest z mieszanki destylatu z melasy (zwanego po hiszpańsku „aguardiente”) i „superfino”.
Coro Coro to rum z Guatemalii dojrzewający 4 lata w dębowych beczkach. Rum ten wytwarzany jest z mieszanki destylatu z melasy (zwanego po hiszpańsku „aguardiente”) i „superfino”. „Superfino” uzyskuje się poprzez ponowne destylowanie destylatu melasy w celu uzyskania bardzo czystego alkoholu. Ta metoda mieszania opracowana pod koniec XIX wieku, zapewnia tak zwany „lekki rum”. Jest on zatem szczególnie ławo strawny. Baza ta jest następnie łączona z płynnym cukrem trzcinowym, który dodaje rumowi gładkości, jednocześnie obniżając zawartość alkoholu do 30%. Następnie rum łączony jest z naparem z ziaren kakaowca. Napar ten ma kluczowe znaczenie dla jakości produktu. Dlatego właśnie dlatego pochodzenie ziaren i metoda ich warzenia są utrzymywane w tajemnicy.