Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Xiaman Artisanal to najwyższej jakości, ściśle limitowany mezcal. Wytwarzany jest z dzikich agaw, które pochodzą z Xiaman Spirits w Innsbrucku. Trunek jest wytwarzany z agawy odmian Tepextate i Espadín przy użyciu tradycyjnych metod i surowych zasad w Santo Tomás de Arriba w Meksyku.
Xiaman Artisanal to najwyższej jakości, ściśle limitowany mezcal. Wytwarzany jest z dzikich agaw, które pochodzą z Xiaman Spirits w Innsbrucku. Trunek jest wytwarzany z agawy odmian Tepextate i Espadín przy użyciu tradycyjnych metod i surowych zasad w Santo Tomás de Arriba w Meksyku. Zgodnie z tradycyjnymi metodami, agawa jest zbierana tylko podczas pełni księżyca, czyli najwyraźniej wtedy, gdy agawa jest najsłodsza. Następnie jest prażona przez lokalne drewno opałowe w glinianych piecach, zanim zostanie zmiażdżona, sfermentowana i destylowana. Charakteryzuje się mocnym charakterem i słodkimi, aromatycznymi, wędzonymi nutami. Butelka została zaprojektowana przez mistrza sztuki Maurilio Rentería. Każda butelka jest ręcznie malowana, etykietowana i zwieńczona korkiem pokrytym koralikami chaquira w kształcie głowy jaguara, przez grupę rzemieślników z Wixárica.