Dziękuję za twoją opinię!
Każdy komentarz i miłe słowo od naszych Użytkowników jest dla nas niezwykle ważne! Dziękujemy za spędzenie czasu na naszej platformie i dodanie opinii.
I z wielką uwagą czytamy Twoją ocenę, bo była moderowana :)
Destylarnia Zacapa mieści się w miasteczku Tulula w Gwatemali, na wyżynie Quetzaltenango, na wysokości 2.330 metrów nad poziomem morza. Tam również w magazynach dojrzewa rum Zacapa. Wysokość i niższa temperatura pozwalają na wolniejsze i bardziej staranne dojrzewanie trunków. Wytwarzany w „La casa por encima de las Nubes” (Domu ponad chmurami) rum powstaje nie z melasy, lecz ze skoncentrowanego soku trzcinowego z pierwszego tłoczenia, zwanego czasem miodem z trzciny cukrowej. Podczas fermentacji używa się szczepu drożdży pozyskanego z ananasów, który pomaga uzyskać charakterystyczny dla rumu Zacapa zestaw aromatów. Rumy Zapacapa tradycyjnie dojrzewane są w systemie solera, w beczkach ze świeżego amerykańskiego dębu, beczek po burbonie i po hiszpańskiej sherry.
| Producenci | Diageo |
| Marka | Ron Zacapa |
| Kod EAN towaru | 7401005004544 |
| Procent | 40% |
| Pojemność | 0.7 |
| Rodzaj Opakowania | Kartonik |